Här är jag med en laddning nya kort!!!

Ja tiden går fort när man har roligt sägs det ju....och jag håller med!

Just nu är jag faktiskt ledig...just det LEDIG!!! Så härligt att ha en vecka ledigt och få vara hemma med barnen och sambon... Vi håller på att fixa till "H"s rum och han har STORA förväntningar precis som en 5 åring alltid har när det är ngt man velat länge :-) Men lite kort har jag hunnit med.....men dom jag ska visa nu gjorde jag i helgen.

Jag var på träff i helgen med mina underbara stämpelvänner som faktiskt känns mer som rena rama bästisar.....vi är i varierande åldrar men gud så roligt vi har det....alla är så enormt generös både vad gäller att berömma, komma med ideér samt ha dela med sig av sina saker då det är alltid ngt man glömt hemma eller inte har....hur nu det är möjligt *hihi*

Jag kände mig ngt tråkig till en början då jag började färglägga 3 likadana motiv fast i olika färger....valde sedan papper till dom och vips så hade jag gjort 3 kort, likadana men ändå helt olika :-)

Detta blev traditionellt röttt :-)

...och så blev det ett blått kort.....

och slutligen ett lila :-)

Alla korten är ju i princip likadana men ändå så olika...blev rätt bra ändå med Rachell Anne Millers snögubbe, God Jul stämplarna kommer från Inkido och Prick i Form...."me like a lot"!!!!!

Sedan så kommer det två andra kort:...detta blev med ett motiv från Whiff of Joy......och detta blev ett kort med hÄnglarkillen från senaste klubbpaketet samt att han har fått en kärra/vagn full med snöbollar :-)

Just det ....har ju glömt att visa er DT korten som jag gjorde till Kif förra veckan.......(oups....)

Detta är måndagens kort, utmaningen var att använda häftklamrar, kan ju säga att för mig höll det på att gå åt pipan, först hade jag ingen inspiration och när jag sedan fick iden då hittade jag inte själva häftmackapären...men till sist så blev det detta kortet, blev ett kort till barnens kusin som fyller år i december, snacka om att vara ute i god tid :-)Här kommer onsdagens utmaning, det var att göra ett Halloweenkort och det blev så här:Blev ni rädda????? *fniss*

Nu var det nog allt för denna gången...TACK så mycket för att du tittade, hoppas du orkade ända ner :-)

Imorgon är det onsdag och då är det ny utmaning på bloggen Stamp with Sarah Kay, hoppas du kikar in där för där är många duktiga kortmakersor samt mycket inspiration :-)

Just det....såg härom dagen att jag snart haft 4000 besökare samt att min blogg fyller ju snart 1 år....funderar på att ha lite jippo i bloggen så återkom gärna man vet ju inte om du missar något ;-)

Vill du lämna en kommentar så gör gärna det...blir så glad när någon vill skriva nga rader till mig och kanske tom våga sig på lite konstruktiv kritik :-)

Tjingeling!!

In english:

I hope you didn´t fall a sleep...I had so many cards this time. I have a week free and spend time with my family...I love it!!!

I was on a gathering this saturday and I create a lots of cards.... the last two card is for Card in Focus and they are my DT cards for last week.

I have notice that my counter reach 4000 visitors soon and in November I have blogged for a year.....so keep your eyes open!!!!!

Please feel free to leave a comment...I love to hear from my visitors!!!!

Thanks for looking!!!


Ingela x

Sarah Kay, challenge 16

Då var det dags för veckans Sarah Kay kort som jag gjort till bloggen Stamp with Sarah Kay i Tyskland :-) Denna veckan så ska man göra ett kort i blått och brunt och det passar mig perfekt då jag är lite feg för att använda mycket färg ;-) Jag valde att ha en mer turkosblå färg än "blå blå" färg och jag valde verkligen att ha nästan allt i dom färgerna.

Som vanligt så är inte bilden den bästa...måste lära mig nu i dessa mörka tider att fota i dagsljus då scannern protesterar mot tjocka dekos :-)In english:

Here is my DT card for the blog Stamp with Sarah Kay in Germany, this weeks challenge is to use the colors brown and blue and I love this colorcombination!!! I hope you will join us :-)

Thanks for looking!!!

I have some problems to write comments in some blogs....do you have a blog from blogspot.com please try to put the option Name/URL  too the alternative for leave a comment, thanks !!!


Tack för besöket!!!

Ingela x

Lite nytt och lite gammalt.....

Satt och kollade igenom lite kort jag gjort och såg att nga har faktiskt inte kommit ut här på bloggen....så här kommer lite blandat, lite God Jul, lite Halloween och lite Farsdag :-)

Här är ett väldigt enkelt julkort med stämpelmotiv från Penny Black och detta kortet kan man knappt tro att det är jag som gjort då det nästan inte finns nga dekos på det men gulligt värre iaf *fniss*Nästa kort är till Pysselgårdens oktobertävling där temat är Halloween....man fick valfritt bestämma om man ville göra en LO, kort eller ngt altrat.....Jag valde att göra ett gulligt Halloweenkort där jag använt en av dom söta halloweenhÄnglarna, spindelnätet kommer från Penny Black.och sist ett farsdagskort till Grodans Scrapgardens Oktoberutmaning-kort.....här ska man göra ett farsdagskort UTAN blommor....mitt kort blev väldigt monochromatiskt.....Jag har färglagt motivet med mina Prismapennor (MCP) och tyckte att jag fick till det för en gångs skull och kan man ju inte iheller säga att dekorationerna tagit över *hahaha*Nu ska jag göra nga kort till veckan på KiF..... så håll ögonen öppna för imorgon är första inspirationsdagen :-)

Ha en härlig söndag!!!

Ingela x

Ännu en LO!!!

Ja ni läste rätt *fniss* Idag har jag fått gjort en LO och den är till oktoberutmaningen på Grodans Scrapgarden, dom har ett eget forum och där kommer upp månadsutmaningar både för scrappare och kortmakare, verkligen ett trevligt forum :-)

Här har jag inspirets av en skiss och det var det som var utmaningen och jag har använt papper från Bazzill och det mönstrade pappert kommer från Cloud9Designs, blommorna är från Prima, fjärilen från DoubleDo, brads från Panduro, flourish från QKs och äpplegrön Punchinella.....fjärilen har även fått lite Stickles på sig :-) Typsnittet är utstansat i rosa Bazzill bling från alfabetet QKs Blossom Grand.

Kortet har jag fått från en kompis och det är på hennes dotter och hennes bästa kompis....titeln var ju given :-) Var ett mkt inspirerande foto att scrappa och nu känns det som jag är på G *ler* Har ju inte scrappat på såååå länge och nu bara känns det som jag bara måste scrappa :-)

Önskar er en härlig helg!!!

Ingela x

Sarah Kay, sketch 15

Hej på er!!!!

Äntligen fredag och lite tid för uppdatering av bloggen :-)) Förstår inte vart tiden tar vägen......I onsdags så var det dags för en ny skiss på bloggen Stamp with Sarah Kay och titta gärna in och låt dig inspireras. Här kommer mitt kort:Jag har nästan följt skissen till punkt och pricka.....den runda cirkeln blev en tag och jag lämnade den tom då jag inte kunde komma på riktigt vad jag skulle skriva....satt och klurade lite på Din dag, ha en härlig dag, Carpe Diem osv..... Men den förblev tom :-))

In english:

Finally it´s friday and I got some time to write and show you my card that I have create for the blog Stamp with Sarah Kay. I hope you will join us this week and create a card from the sketch.

I have follow the sketch exactly (almost) and the circle/tag is empty beacuse I couldn´t come up whit a good sentiment...but I was thinking Have a nice day or It´s your day....but it remain empty.

Thanks for looking and I wish you all a nice weekend!!!


Ha en härlig helg!!

Ingela x

Äntligen fått scrappat!!!!

Åhhh vilken rolig lördag jag har haft i helgen!!! Jag och en vän hade bestämt sedan veckor tbx att vi skulle träffas och scrappa tillsammans....helt oväntat så dök det upp ett mail från Svensk Scrapbooking där dom berättade att helgen den 11-12 oktober så var det CC på forumet. Var det passande eller passande *hahaha*

Jag har nu äntligen fått scrappat 2 st LOs och jag är jättenöjd!!!!!

På den första så har jag scrappat ett foto på våra goda vänner som gifte sig i sommras och bilden förmedlar så mkt och jag känner att jag fick den precis som jag villa ha den.här kommer två detaljbilder.....

(klickbara bilder)

den andra LOn som jag fick gjort var på deras son som tyckte det var jobbigt att vänta...Vi stod alla på stranden vid bryggan och väntade på att ångbåten skulle komma och hämta oss för att sedan hämta upp mamma och pappa (brudparet) så dom kunde gifta sig.här är nga detaljbilder.....

(klickbara bilder)

Dessa två var till utmaninarna skissen 1(I väntan) och till utmaningen Motivstämpel på LO (för evigt)

Har dessutom fått gjort ett kort till utmaningen kort i stl 10x15 och då passade jag på att göra ett popup kort och det blev så här:

(klickbara bilder)

Till utmaningen julkort med textstämpel God Jul och inte använda färgerna rött och grönt blev det detta kortet.....ett rosa julkort :-))och sist ut blev det gjort ett ATC kort till utmaningen ATC med Halloween-tema....denna lilla hÄngeltjej är ju bara föööör sööööt!!!!!Detta var vad jag hann med till Svensk Scrapbookings CC under helgen....hade gärna velat göra fler utmaningar men det fanns det ingen tid till :-)

Kommentera gärna...älskar konstruktiv kritik, har ju inte scrappat på länge så det hade varit kul att höra vad ni tycker om layouterna :-))

Ingela x

Sarah Kay, challange 14

Oj vad tiden går.....Igår så lades den nya skissen ut på bloggen Stamp with Sarah Kay och här är mitt DT-kort som jag gjort till denna veckoutmaning...jag har inte skrivit ngt på tagsen eller på "namnskylten" för jag vet inte vem jag ska skicka det till....*funderar*In english:

Here is my DT card for this weeks challange at Stamp with Sarah Kay, please take a look at the blog and I look forward to see how you will create your card!

Thanks for looking!!!


Ingela x

Pop-up kort!!!

Nu har jag äntligen gjort ett pop-up kort och det var lite klurigt men väldigt roligt och tidskrävande :-))

Jag har maskat ihopa bakgrunden och sedan stämplat alla motiv som sitter framför och klippt ut dom, allt är målat med Promarkers förutom bakgrunden som är målat med MCP. Marken som dom står på har jag gjort av rivna pappersremsor som jag chalkat och ruggat upp lite, dikten har jag skrivit ut på datorn och skriven av Elsa Beskow.

Här är utsidan:och här är insidan på kortet:In english:

I have made my first popup card and it was fun to do but little difficult :-) All he image is colored whit Promarkers apart from the heaven and land on the background is colored whit MCP. I have taken a poem from a wellknown writer in Sweden and printed it out from the computer.

The first picture is the outside of the card and the others are from the inside...

The stamps are from Magnolia and hÄnglar and stÄnglar

I hope you like it, please leave a comment it makes me so happy!!!

Thanks for looking!


Tack för du titten, lämna gärna en kommentar det gör mig alltid så glad, ha en bra dag!

Ingela x

A Spoon Full of Sugar, challange 19

Har gjort ett kort till utmaningsbloggen A Spoon Full of Sugar och man ska göra ett kort efter en skiss av Camilla. Då det går mot jul så passade jag på att göra ett julkort och det blev inte så traditionellt precis :-)

Jag har använt följande:

- Hänglartjej och kille från Höst o vinter 2008
- Promarkers
- textstämpel okänd
- mönstrat papper från EK Success
- band
- Cuttlebug Ornamental
- Quickutz snowflakes (2 sorter) samt innanmätet från den "gamla" julkransen som snöbollarIn english:

Here is my entry to this weeks challange at A Spoon Full of Sugar, I really love the sketch from Camilla. My card is a christmas card but not really a traditional christmascard in red ..... :-))

I have used:

- hÄnglarstamps
- Promarkers for coloring
- the sentiment stamp is unknown....
- patterned paper from EK Success
- ribbon
- Cuttlebug Ornamental
- Quickutz snowflakes and the mittlepart from the christmas wreath as snowballs

If I translate the text on the sentimentstamp I will says "Snowballs for sale" and I think it´s so cute :-)

Thanks for looking!!!!


Ingela x

Lite nya kort!!!

Måndag den 6 oktober....uppehållsväder, solen skiner, dimma men äntligen uppehåll :-) Är hemma och vabbar då båda barnen fått blåsor i och runt om munnen :-((( och nu har jag fått en tid till VC så får vi se vad det är.

Var på träff i helgen med mina helt underbara pysselvänner, fick inte så mkt gjort men en del uppstämplade motiv till mitt "förråd" hann jag dock med :-))

Här kommer nga kort som jag fått gjort i helgen iaf:

Först ut är ett lila Penny Black kort:Har använt:

- Penny Black stämpel
- Promarkers
- rund God Jul stämpel från Prick i Form
- mönstrat papper från Around the Block
- retroblommor small och medium
- Quikutz Snowflake
- Punchinella
- Liquid Perals "White Opal" och "Lavender Lace"

Nästa kort är detta:och till detta kortet har jag använt:

- hÄngelkille m lyckta från Klappat och Klart 2007
- Promarkers
- God Jul stämpel från Prick i Form
- mönstrade papper från Maja Design
- brads
- band
- Quickutz hänget till den runda julkulan

Nu till 3:e kortet:till detta kortet använde jag:

- hÄngelpar från Klappat och Klart 2007
- Promarkers
- mönstrat papper från Dream Street Papers
- floss
- brad
- fernkvistar
-Quickutz Poinsetta och snowflake
.........har försökt att rulla lite papper så att det skulle likna kanelstänger och det blev väl sådär......????

Har nga fler kort att visa egentligen men dom har jag inte hunnit scanna och fota än...kommer kanske under dagen eller kvällen :-)

In english:

Hi girls!!! This weekend I have been on a gathering whit my "stamping-friends" (saturday) and I was not so productive as I hoped.....but a couple of cards have I done.

Today I´m at home whit my children beacuse they are sick and I don´t have time to write what I have been used on my cards....If you want to know please leave some comment and I will get back to you for an answer :-)))

Ingela x

Sarah Kay, sketch 13!

Halloj!!!! Oj vad sällan det har blivit mellan blogginläggen *skäms* Har jättemkt på jobb så jag är helt slut på kvällarna samt att jag har ju två småkillar som gärna vill ha min uppmärksamhet :-)) Sitter och "småfilar" på nga projekt och dom kommer inom kort alltså kårt inte Kort som i kort jag gör *hahaha* blir lite kul med typ VISA-kort eller kort som man gör eller tidsmässigt kort.....är rätt trött nu...märks det?????

Idag så är det dags för ny skiss på bloggen Stamp with Sara Kay och den skissen var lite klurig tyckte jag men väldigt rolig att jobba med.

Här är mitt DT-kort:Jag har använt:

- Stämpel från Sarah Kay (säger sig självt iofs)
- Promarkers
- mönstrade papper från My Mind´s Eye
- QKs dies: Tags Mini. Tag Oval (till borden upptill), Border Scalloped
- tygklädd brad
- retroblommor utstansade från punch
- Liquid Pearl - White Opal
- halvpärlor

När jag skulle fota kortet så tyckte kameran att ljuset var fördåligt och även med blixt så var det katastrofläge...som ni ser så tyckte även scannern att det var rena katastrofen...gillade INTE den tjocka stora knappen/bradden....

Så kila in på Stamp with Sarah Kay och kika på skissen och låt dig inspireras :-)

In english:

Here is my DT-card for this week and I love the sketch, I had some problems at first but a good nights sleep give me the right feeling *smile* I hope you like my card and you have some inspiration to create a card after the sketch! Please visit the blogg to look att the sketsch and then post a comment whit a link to your blog and we will vist your blogg to see your cards!!!

I have used:

- Sarah Kay stamp ofcourse *big smile*
- Promarkers for coloring
- patterned paper from My Mind´s Eye
- QKs dies: Tags Mini and Tag RS-0230, border Scalloped
- button/brad
- retroflowers small
- Liquid Perals - White Opal
- pearls ( i don´t now the right name in english.......)

Thanks for looking!!!


Tack för titten!!!

Ingela x

RSS 2.0